• +40241 231 017
  • secretariat@scoala1valu.ro
  • Str. Calea Dobrogei, Nr. 47 Com. Valu lui Traian, Jud. Constanta
  • Noutati

    De pe scena operei, în fața clasei. Întâlnire cu baritonul Constantin Alexandru, la Școala Gimnazială nr 1 Valu lui Traian

    Vineri, 3 februarie, ora 13.00, Școala Gimnazială nr 1 Valu lui Traian a avut ca invitat unul dintre artiștii de prestigiu ai scenei de operă românești, baritonul Constantin Alexandru.
    Dna prof Acsân Mihaela a fost gazda evenimentului, și a pregătit pentru elevi o activitate față în față, în care aceștia să pună întrebări despre viața și cariera unui om de valoare care, deși are o vastă pregătire academică, a ales lumea grandioasă și extravagantă a operei. „Am avut onoarea de a prezenta[…] un om pe care îl admir în mod deosebit și pe care îl consider un model din toate punctele de vedere: ca profesionist, familist, intelectual și ca apariție plină de eleganță și rafinament”.


    Invitatul a răspuns cu plăcere provocării de a se întâlni cu elevii adolescenți și de a-i apropia, prin atitudinea și discursul său, de o latură a muzicii mai puțin populară în jurul acestui segment de vârstă, opera. „Dacă dorința copiilor din finalul întâlnirii a fost de a veni cât mai curând la un spectacol de operă, cred că scopul întâlnirii noastre de astăzi a fost îndeplinit!”


    O parte din reușita acestei activități se datorează faptului că directorul școlii, prof. Stîngă Ortanza, încurajează și susține dezvoltarea culturală a unității de învățământ, în colaborare cu directorul adjunct, prof. Bodiu Violeta.

    Lasă un comentariu

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.