• +40241 231 017
 • secretariat@scoala1valu.ro
 • Str. Calea Dobrogei, Nr. 47 Com. Valu lui Traian, Jud. Constanta
 • Prezentarea Școlii

  Viziunea școlii:

                   „Societatea de mâine va fi oglinda școlii de azi”

  Școala Gimnazială nr.1 Valu lui Traian își propune să ofere șanse egale pentru toți elevii și progres  pentru fiecare, prin dezvoltarea unui  învăţământ de calitate, pentru o societate a cunoaşterii.

  Misiunea școlii:

  Misiunea noastră are în vedere formarea și dezvoltarea competențelor cheie, printr-o ofertă educaţională fundamentată pe interesele și aptitudinile elevului.

  Climatul educaţional al şcolii se bazează pe performanţă, competiţie, cooperare, prin realizarea unui proces de predare-învăţare-evaluare de calitate, menit să susţină dezvoltarea individuală a fiecărui elev şi egalitatea de şanse pentru educaţie.

  O şcoală centrată pe promovarea valorilor şi principiilor democratice, pe implicarea largă a comunităţii în viaţa şcolii.

  Prezentarea Școlii gimnaziale nr. 1 Valu lui Traian

  Conform Monografiei comunei Valu lui Traian, autor profesorul Păunescu Ștefan, fost director al școlii din comună, școala se construiește în anul 1911. Până în anul 1.900 documentele nu vorbesc de existența unei școli în comună. După 1.900 în geamii a funcționat o școală în limba tătară. A doua școală se construiește în anul 1.927, ambele cu câte o sală de clasă și locuință pentru director. Până în anul 1.956 au au funcționat două școli cu clasele I-VIII. Mai târziu, clădirile celor două școli au fost extinse cu alte săli de clasă.
  După 1968 începe construcția școlii noi cu etaj, având 9 săli de clasă și a unei clădiri pentru două ateliere școlare. Construcția se finalizează în anul 1970.
  Începând cu 2004 se începe reabilitarea spațiului școlar prin înlocuirea ușilor, a ferestrelor, a parchetului, mobilierului școlar, construcția unui grup sanitar modern numai din fonduri alocate de primăria Valu lui Traian și Consiliul Local.
  Între anii 2007/2008 se construiește prin programul Compania Națională de Investiții (fonduri atrase de Primărie) o sală de gimnastică modern, se asfaltează terenurile din curtea școlii și amenajează spațiul verde.
  La 1 septembrie 2009 se înființează un cabinet de consiliere psihologică școlară.
  Școala are o suprafața totală: aprox. 5795 mp (clădire + curte interioară). Aceasta a fost consolidată și extinsă recent în perioada 2013-2015, printr-un proiect european finanțat de Primăria Comunei Valu lui Traian. Consolidarea a constituit în schimbarea acoperișului, schimbarea fațadei exterioare, modernizarea grupurilor sanitare existente. Extinderea a constat în construirea unui nou corp cu 11 săli de clasă , 4 laboratoare și o bibliotecă. Tâmplăria este din PVC. În interior toate suprafețele de pardoseală sunt placate cu gresie, excepție făcând sălile de curs ce au parchet din parchet laminat.
  În prezent, unitatea funcționează cu câte 4 clase pentru fiecare nivel de studiu la clasele pregătitoare -VII și 4 clase pentru clasa VIII . Programul claselor pregătitoare -IV este de la 8.00-12.30 iar pentru clasele V-VIII programul este de la 12.40 – 18.30.
  Școala Gimnazială dispune de 17 de săli de clasă și 5 laboratoare ce contin dotări de ultimă generație precum calculatoare, videoproiectoare, tablete magnetice,table interactive, internet wireless și platformă educațională – catalog electronic Adservio. De asemenea școala dispune de cabinet de consiliere psihopedagogică, un cabinet limba turcă, o bibliotecă. Sală de sport are 2 vestiare elevi, 12 grupuri sanitare elevi, 4 grupuri sanitare profesori.
  Curtea școlii cuprinde terenuri de sport ( baschet și handbal) și spații verzi în fața școlii și partea laterală cu o curte interioară.

  Pe lângă acestea, unitatea dispune de centrală termică proprie pe gaze. În incinta unității sunt amplasate 46 camere video (holuri și clase) la care se adauga 9 camere video exterioare. Incaperea este prevazuta cu sistem antiincendiu, antiefractie, existând 4 iesiri de urgență. Paza scolii este asigurate de personal angajat de Primăria Valu lui Traian- Gospodăria Comunală  Valu lui Traian cu program permanent, precum si prin personal propriu.

  5 laboratoare moderne

  Săli de clasă

   Terenuri de sport & Sala de sport